29/06/2015

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako daysyn käyttö minulle?

Ei. Kun olet hankkinut laitteen, daysyn käyttö on sinulle täysin ilmaista. Ei kuukausimaksuja ja saat ohjelmistopäivitykset veloituksetta käyttöösi.

Miten hedelmällisyystietokone eroaa erilaisista tarjolla olevista ehkäisysovelluksista?

Valley Electronicsin hedelmällisyystietokoneilla on takanaan 30 vuoden kehitystyö. Erilaisilla ehkäisysovelluksilla on hyvin lyhyt historia. Painotamme, että kyseessä on tietokone, mikä arvioi hedelmällisyyttäsi, ei sovellus. Lasipinnoitettu äärimmäisen tarkka lämpötilasensori on osa hedelmällisyystietokonettasi. Näet mitatun lämpötilasi hedelmällisyystietokoneesi näytöltä ja laitteesi algoritmi arvioi hedelmällisyytesi merkkivaloin heti mittauksen jälkeen seuraavan 24 tunnin ajaksi. Natural Cycles:in käyttäjänä tallennat mitatun lämpötilasi manuaalisesti sovellukseen, jolloin käyttäjävirheen riski on suuri. Natural Cycles suosittelee käyttäjilleen virtsatestejä vihreiden päivien lisäämiseksi, mutta hedelmällisyystietokoneen toiminta perustuu kehon lämpötilan mittaukseen eikä virtsatestejä tarvita. Laitteidemme odotettu elinikä on seitsemän vuotta. Laitteisiimme on valmiiksi tallennettu 900 000 kiertoa vertailutiedoksi, eikä niiden korkealaatuinen mittausjärjestelmä salli mittausvirheitä.
Laitteillamme ei ole kuukausimaksua. Sijoitat hedelmällisyystietokoneeseesi kertaluontoisesti ja saat aina apua asiakaspalvelustamme suomenkielellä.

Kysyin lääkäriltäni mielipidettä hedelmällisyystietokoneen hankintaan ja hän ei ollut kuullut siitä, miksi kaikki lääkärit eivät ole tietoisia laitteistanne?

Teemme jatkuvasti töitä tietouden lisäämiseksi lääkäreiden keskuudessa. Olemme vielä kasvuvaiheessa oleva yritys ja resurssimme ovat rajalliset, mutta etenemme asian kanssa.

Luin lehdestä artikkelin, jossa luomuehkäisymenetelmät saivat negatiivista arvostelua, miksi näin?

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja lääkäreiden mielipiteet luomuehkäisystä ovat sekä puolesta että vastaan. Valitettavan usein artikkeleissa sekoitetaan ehkäisysovellukset sekä hedelmällisyystietokoneet keskenään. Tästä syystä lehtiartikkelit ovat saattaneet sisältää jopa asiavirheitä koskien hedelmällisyystietokoneita. Tässä on muutama artikkeli, joissa hedelmällisyystietokoneiden toimintaan on perehdytty ja asiavirheitä ei esiinny
Yle uutiset
Helsingin uutiset
Yle Kuningaskuluttaja

Mikä on aktivointipainike?

Aktivointipainike on painike, jolla voit käynnistää daysyn, mitata lämpötilasi ja syöttää kuukautistiedot.

Otin pariston pois laitteesta – mihin tietoni katosivat?

Daysyn sisäinen kalenteri ei synkronoidu kuluvaan päivään. Kun daysylla ei ole virtaa, se ei pysty määrittämään, mikä päivä on menossa. Tietosi ovat kuitenkin turvassa. Kun daysy saa taas virtaa, se käyttää edelleen kaikkia siihen tallennettuja kiertotietoja, mutta se odottaa seuraavien kuukautisten alkuun ennen kuin se synkronoituu kiertoosi.

Toistaiseksi daysyView piilottaa vanhat tiedot, koska se ei ole sataprosenttisen varma siitä, minä kalenteripäivinä sen pitäisi näyttää ne. Ymmärrämme, että tämä voi olla harmillista, ja yritämme ratkaista ongelman daysyView’n tulevissa versioissa. Ongelman voi kuitenkin välttää helposti – älä ota daysyn paristoa pois! Olemme testanneet laitteen kattavasti emmekä ole löytäneet mitään pätevää syytä pariston poistamiseen. Paristo kestää yli 2 vuotta (daysy varoittaa sinua hyvissä ajoin sen vaihtotarpeesta) ja daysyn ohjelmisto on varsin vakaa.

Jos yhteys daysyView-sovellukseen ei toimi kunnolla, ongelma on todennäköisesti ennemminkin sovelluksessa kuin laitteessa. Pyrimme parantamaan sovelluksen ja laitteen yhteyttä jokaisen uuden daysyView-version myötä, mutta joskus ongelmia voi esiintyä. Tarkista daysyView-sovelluksesta usein kysytyt kysymykset ja jos niistä ei ole apua, autamme mielellämme sähköpostitse tai puhelimitse.

Miten daysy yhdistetään puhelimeen?

Käytä laitteen mukana toimitettua johtoa daysyn yhdistämiseen iPhoneesi tai Android-laitteeseen. Käynnistä daysyView puhelimessasi ja seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Mitä jos lämpötilavaihteluni on erittäin vähäistä?

Jos lämpötilasi muutokset ovat jostain syystä liian vähäisiä, daysy pitää punaisen merkkivalon päällä pidempään ja vaihtaa sen sitten keltaisen kautta vihreään. Pienet lämpötilamuutokset voivat kertoa hormoniepätasapainosta. Ovulaatiottoman kierron aikana lämpötilan nousua ei tapahdu, koska ovulaatiotakaan ei tapahdu. Keltarauhashormonin puute (Corpus Luteum Insufficiency, CLI) aiheuttaa myös lämpötilamuutosten vähäisyyttä tai puutetta, koska elimistö ei tällöin tuota niin paljon progesteronia, että peruslämpötila kohoaisi.

Vaihdevuosien alkuvaiheissa olevat naiset saattavat myös huomata, että lämpötilan nousu on vähäisempää, koska estradiolin ja progesteronin tuotanto vähenee. Mahdollista on myös, että vähäinen lämpötilan muutos johtuu lämpötilamittauksen häiriöistä. Varmista, että pidät anturia aivan paikallaan kielen alla ja että pidät suusi kiinni, kun mittaat lämpötilan. Yritä aina mitata lämpötila samasta kohdasta suussasi tarpeettomien lämpötilavaihtelujen välttämiseksi.

Mitä jos lämpötilatiedoissani näyttää olevat häiriöitä?

Daysy on suunniteltu toimimaan mittaushäiriöistä huolimatta – ne aiheuttavat vain lisää keltaisia päiviä. Voit parantaa mittaustuloksiasi seuraavasti:
• Mittausajan valitseminen. Mittaa lämpötilasi heti, kun heräät aamulla, ennen kuin nouset sängystä. Mitä säännöllisempää unesi on ennen mittausta (vähintään 4 tuntia), sitä parempi.
• Yöasun valinta. Jos vaihdat villapyjamasta silkkiseen yöpaitaan, ruumiinlämpösi muuttuu myös, vaikka muutos onkin vähäinen. Yöasun jatkuva vaihtelu saattaa aiheuttaa häiriöitä daysyn mittaustuloksiin.
• Makuuhuoneen lämpötila. Yleensä makuuhuoneesi on aina saman lämpöinen ja siten myös kehosi. Siinä missä yöasun valinta vaikuttaa ruumiinlämpöösi, myös makuuhuoneen lämpötila ja lakanoiden paksuus vaikuttavat lämpötilaasi nukkuessasi.
• Mittauskohdan valitseminen. Yritä mitata lämpötilasi aina samasta kohdasta suussasi joka päivä. Paras paikka on suun pehmeä alaosa, kevyesti painaen. Vältä daysyn liikuttelua suussasi, kun mittaat (olemme kokeilleet tätä laboratoriossa ja nähneet lämpötilan muutokset). Daysy on suunniteltu hylkäämään liian häiriöiset mittaustulokset ja se päästää surisevan äänen, kun se haluaa, että yrität uudelleen.

Voinko käyttää eri johtoa daysyn ja sovelluksen yhdistämiseen?

Daysyn mukana toimitetaan 3,5 mm:n TRRS-äänikaapeli. Käytä vain tätä kaapelia daysyn liittämiseen iPhoneen tai Android-laitteeseen.

Daysy ei mitannut lämpötilaani. Mitä teen nyt?

Varmista, että johto ei ole liitettynä daysyyn ja kokeile mitata uudelleen. Aseta anturin kärki kokonaan kielen alle, keskellä olevan ihopoimun oikealle tai vasemmalle puolelle, ja sulje suusi anturin ympärille.

Voivatko mittaustulokseni kadota?

Eivät. Daysy tallentaa kaikki tietosi pysyvästi laitteen muistiin. Jos synkronoit sen daysyView-sovellukseen, voit myös tallentaa tiedot verkkoon siltä varalta, että kadotat laitteesi tai se varastetaan. Jos näin käy, ota yhteys asiakastukeen selvittääksesi, mitä voit seuraavaksi tehdä.

Kuinka kauan paristo kestää?

Paristo kestää noin kaksi vuotta. Jos paristo on lähes tyhjä, daysyn aktivointirengas vilkkuu nopeasti. Vaihda paristo mahdollisimman pian.

Kuinka pitkä daysyn takuuaika on?

Daysylla on kahden vuoden valmistajan antama takuu. Takuutiedot toimitetaan laitteen mukana.

Minkälaisen pariston tarvitsen? Mistä voin ostaa sen?

Tarvitset CR2032-nappipariston (kolikon kokoinen). Niitä myydään useimmissa päivittäistavaraliikkeissä.

Voiko lämpötilavaihteluni olla liian voimakasta?

Ei oikeastaan. Naisten tavallinen lämpötilavaihtelu on noin 0,3 C. Jos vaihteluvälisi on yli 0,5 C, mittauksessa on saattanut mennä jotakin vikaan. Ota yhteyttä tukeen ja pyydä tarkempaa arviota.

Aktivointirenkaaseen ei enää syty valoa. Mitä minun pitäisi tehdä?

Daysyn paristo on lopussa ja se on vaihdettava.

Täytyykö laitetta päivittää?

Ei.

Pudotin daysyni. Mitä teen nyt?

Jos daysy ei toimi, ota yhteyttä paikalliseen tukeesi.

En saa paristotilan kantta auki.

Avaa paristotilan kansi kääntämällä sitä kolikolla vastapäivään.

DaysyView-synkronointi ei toimi. Mitä teen nyt?

Sulje daysyView-sovellus kokonaan. Anna daysyn siirtyä lepotilaan. Käynnistä daysyView ja odota, että kalenterinäyttö avautuu. Liitä daysy puhelimeen laitteen mukana toimitetulla johdolla. Odota, että daysy herää. Jos daysy ei vieläkään herää, katso lisätietoja verkkosivuiltamme (http://www.daysy.me) tai ota yhteyttä tekniseen tukeen.

Anturini rikkoutui. Mitä teen nyt?

Ota yhteyttä asiakaspalvelu@daysy.fi

Miten daysy synkronoidaan daysyView-sovellukseen?

Liitä daysy iPhoneen tai Android-laitteeseen daysyn mukana toimitetulla johdolla ja herätä daysy painamalla sen painiketta. Heti kun daysyView tunnistaa daysyn, tietosi synkronoidaan automaattisesti. Niin helppoa se on. Mitä useammin synkronoit, sitä nopeammin se käy.

Miten voin puhdistaa daysyn?

Puhdista daysy tarvittaessa kostealla liinalla. Älä upota daysya veteen – laite ei ole vesitiivis.

Kadotin suojakorkin. Mistä saan uuden?

Voit tilata uuden suojakorkin paikalliselta jälleenmyyjältäsi.

Kysymyksiä daysyView-sovelluksesta

Täytyykö minun ladata sovellus, jotta voin käyttää daysya?

Ei. Voit käyttää daysya myös ilman sovellusta.

Mikä on daysyView?

Se on daysyn kanssa käytettävä sovellus, jonka voit ladata Applen App Storesta. DaysyView kerää lisätietoja kuukautiskierrostasi.
DaysyView on käytettävissä joko daysyn kanssa tai ilman daysya. Ilman daysya voit tallentaa päivittäiset peruslämpötilamittaukset ja näyttää ne visuaalisessa muodossa. Näin voit etukäteen tutustua sovelluksen toimintaan.

Kun yhdistät daysyView-sovelluksen daysyyn, voit tarkastella aiempaa, nykyistä ja arvioitua tulevaa hedelmällisyystilaasi sen jälkeen, kun tiedot on synkronoitu daysyn kanssa. Muista kuitenkin, että kunkin päivän täsmällisimmät tiedot ovat aina itse daysy-laitteessa.

DaysyView-sovelluksen avulla voit tallentaa daysyn tiedot turvallisesti verkkoon, jolloin voit jättää daysyn kotiin ja silti nähdä hedelmällisyystietosi tarvittaessa päivän aikana. Lisäksi, jos laitteesi katoaa tai varastetaan, tekninen tuki voi palauttaa verkossa olevat tiedot uuteen daysyyn, jotta pääset jatkamaan keskeytyksettä.

Voinko muuttaa kuukautistietojani daysyView-sovelluksessa?

Syötä kuukautistiedot aina daysyyn. Jos teet virheen kuukautistietojen lisäämisessä daysyyn, voit muokata tietoja daysyView-sovelluksessa. Kuukautistietoja voi korjata vain kolmelta edelliseltä päivältä. Jos haluat muokata kuukautistietoja daysyView-sovelluksessa, avaa sen kalenterinäkymä, siirry päivään, jota haluat muokata ja korjaa merkintä. Voit ottaa kuukautismerkinnän käyttöön tai poistaa sen käytöstä kyseiselle päivälle.

Heti muutoksen tekemisen jälkeen kyseistä päivää seuraavat päivät muuttuvat arvioiksi. Liitä daysy sovellukseen ja synkronoi tiedot. Kuukautispäivät ovat algoritmin toiminnan kannalta keskeisiä, joten jos muutat tätä arvoa, ainakin joidenkin päivien ennuste todennäköisesti muuttuu.

Voinko syöttää aiempia kuukautistietoja?

Et. Daysyn täytyy oppia kiertosi alusta asti itse. Kuukautistietoja voi muokata kolmelta edelliseltä päivältä, jos se on tarpeen.

Miten daysyView-kalenteria pitää tulkita?

Hedelmällisyyden tila näytetään väreinä. DaysyView’n värit vastaavat daysyn merkkivalojen värejä. DaysyView näyttää sekä mittauksiin perustuvat että tulevaisuuden arvioidut hedelmällisyystilat.

Kokonaan väritetyt päivät ovat päiviä, joina lämpötila on mitattu. Renkaana näkyvät päivät ovat arvioihin perustuvia ennusteita. Voit milloin tahansa kalenterinäkymässä pyyhkäistä oikealle päivän tai muistiinpanoalueen kohdalla nähdäksesi täydellisen luettelon kaikista eri hedelmällisyystiloista.
DaysyView käyttää pisteitä ilmaistakseen, että tietylle päivälle on lisätietoja. Jos piste on vihreä, se tarkoittaa joko sitä, että päivälle on merkitty kuukautiset (kokonaan väritetty ympyrä) tai että kuukautisten arvioidaan olevan käynnissä kyseisenä päivänä (rengas). Vastaavasti punainen piste tarkoittaa, että kyseinen päivä on ovulaatiopäivä (kokonaan väritetty ympyrä) tai että se on arvioitu ovulaatiopäivä (rengas).
Huomaa: kiertosi lopussa daysy arvioi kaikki edellisen kuukauden tiedot ja päivittää ovulaatiopäiväsi. Tämä saattaa siirtää päivää hiukan kalenterinäkymässä, mikä on täysin normaalia.

Haluan tuoda tietoja muista sovelluksista. Voinko tehdä niin?

Jos käytät daysyView-sovellusta ilman siihen liitettyä daysy-laitetta, voit syöttää lämpötilatietosi manuaalisesti. Jos olet liittänyt sovelluksen daysyyn, tietoja ei voi lisätä manuaalisesti.

Daysyn lämpötila-anturi on herkempi kuin tavalliset lämpömittarit. Et voi käyttää vanhoja lämpötilatietoja, koska emme halua ottaa riskiä, että aiemmat tiedot olisivat epätarkempia ja aiheuttaisivat ongelmia daysyn käytössä.

Synkronointi ei toimi. Mitä teen nyt?

Sulje daysyView-sovellus kokonaan. Anna daysyn siirtyä lepotilaan. Käynnistä daysyView ja odota, että kalenterinäyttö avautuu. Liitä daysy puhelimeen laitteen mukana toimitetulla johdolla. Odota, että daysy herää. Jos daysy ei vieläkään herää, katso lisätietoja verkkosivuiltamme (http://www.daysy.me) tai ota yhteyttä tekniseen tukeen.

DaysyView-sovelluksen tiedot eroavat daysyn tiedoista. Mitä teen nyt?

Näin voi käydä, jos et ole kyseisenä päivänä vielä synkronoinut daysya. Liitä daysy puhelimeen ja synkronoi tiedot. Sen jälkeen tiedot täsmäävät.

Miten voin muuttaa nimeäni tai sähköpostiosoitettani?

Tilisi on liitetty daysyn sarjanumeroon. Voit muuttaa yhteystietojasi valitsemalla Settings -> User Details. Jos olet vaihtamassa laitetta ja haluat säilyttää tietosi, ota yhteys tukeen ennen kuin liität uuden laitteen ja päivität tilisi.

Kumppanilleni lähetettävät viestit ovat ihania. Miten saan niitä lisää?

Nämä viestit päivitetään ajoittain, kun daysyView-sovelluksesta julkaistaan uusia versioita. Jos haluat tehdä ehdotuksia niitä varten, kerro toki meille.

Haluan asiantuntijan mielipiteen.

Voit painaa Answers-kohdassa Ask an expert -painiketta. Tämä tarjoaa suoran yhteyden tukitiimiimme. Jotta tiimimme pystyisi käyttämään hedelmällisyystietojasi ja vastaamaan kysymyksiisi, sinun täytyy sallia tietojen tallentaminen verkkoon asetusvalikossa. Kun olet tehnyt tämän, hedelmällisyystietosi ladataan automaattisesti ja voit yksinkertaisesti kirjoittaa sähköpostiviestin, jossa esität kysymyksesi.

Mitkä iOS-laitteet ovat yhteensopivia daysyView-sovelluksen kanssa?

Voit ladata daysyView-sovelluksen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, jos sen käyttöjärjestelmä on iOS 7,8,9,10 tai 11.

Mitä tietoja voin syöttää sovellukseen?

Jos käytät daysyView-sovellusta ilman daysya, voit syöttää lämpötilamittaustietoja manuaalisesti. Jos olet liittänyt sovellukseen daysy-laitteen, et voi syöttää lämpötila-arvoja manuaalisesti, koska daysy tekee sen automaattisesti synkronoidessasi. Sovelluksessa voi syöttää kolmen edellisen päivän kuukautistiedot tai muokata niitä. Suosittelemme, että synkronoit daysyn heti, kun olet muuttanut kuukautistietoja.

Kysymyksiä kierrostani

Mitä tapahtuu, jos kiertoni on pidempi/lyhyempi kuin tavallisesti?

Kuukautiskierrossa esiintyy normaalistikin jonkin verran vaihtelua. Useimpien käyttäjien ovulaatiopäivässä on 1–3 päivän vaihteluväli tilastonäkymässä. Daysy käyttää tätä tietoa algoritmissa luodakseen luotettavan alueen, jonka vihreät päivät todella ovat vihreitä.
Suurempi ovulaatiopäivän vaihtelu tarkoittaa, että daysyn täytyy näyttää enemmän keltaisia päiviä voidakseen olla varma kiertosi vaiheesta.
Jos katsot tilastonäkymää ja näet, että ovulaatiovaihtelu on yli neljä päivää, ota yhteyttä tukeen, jotta he voivat tarkistaa kiertosi. Tukihenkilöstömme voi auttaa sinua selvittämään, onko tämä poikkeava tilanne, ja antaa neuvoja sen suhteen, miten sinun pitäisi toimia.

Kiertoni on epäsäännöllinen. Voinko silti käyttää daysya?

Kyllä. Daysy on suunniteltu käsittelemään eri pituisia kiertoja turvallisuutta vaarantamatta. Äärimmäiset vaihtelut saattavat kuitenkin tehdä laitteen käytöstä hieman turhauttavaa, koska keltaisten päivien määrä lisääntyy suuresti. Muutaman päivän vaihtelut eivät ole daysylle ongelma eikä mikään.
Jos kiertosi on tavallisesti säännöllinen, mutta vaihtelua esiintyy lyhyellä aikavälillä enemmän, daysy sopeutuu myös tähän tilanteeseen. Jos kierrossasi oli aiemmin paljon vaihtelua sisältänyt jakso, on ehkä syytä nollata daysy, jotta se pystyy mukautumaan nopeammin nykyiseen, säännöllisempään kiertoosi. Ota yhteyttä tukeen, jos haluat lisätietoja.

Jos osa kierroistasi on kuitenkin jopa useiden kuukausien mittaisia, suosittelemme luonnollisten kiertoa säätelevien valmisteiden käyttöä (luontaistuotteet). Kysy lisätietoja gynekologiltasi.

Kiertoni vaihtelee paljon. Mitä voin tehdä?

B6-vitamiinin tiedetään auttavan kuukautiskiertoa ohjaavien hormonien säätelyssä. Siveydenpuuna tai munkinpippurina tunnettu yrttivalmiste (Vitex agnus-castus) auttaa myös hormonien säätelyä ja siten tasoittaa kiertoa.

Tärkeitä vitamiineja hedelmällisyyden parantamiseen.

Vitamiineilla on tärkeä rooli hedelmällisyyden edistämisessä. B6-vitamiini edistää hedelmöittymistä, kun taas E-vitamiini saattaa lisätä hedelmällisyyttä. A-vitamiini parantaa limakalvojen muodostusta sekä kohdussa että emättimessä. Tämä on tärkeää hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kannalta. Puutostila saattaa aiheuttaa hedelmöittyneen munasolun poistumisen elimistöstä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos kuukautisia ei tule?

Ota yhteys lääkäriisi.

Kuukautiskiertosi

Olet ainutlaatuinen – yksikään nainen ei ole täsmälleen samanlainen kuin sinä. Daysy oppii oman, yksilöllisen kiertosi seuraamalla sitä.

Mitkä ruoat sisältävät paljon estrogeenia?

Soija, pellavansiemenet, parsa, kaurahiutaleet ja valkosipuli.

Vaikuttaako laihdutus kiertooni?

Kohtuullinen laihdutus ei yleensä vaikuta kiertoon. Raju laihdutuskuuri saattaa kuitenkin estää ovulaation ja kierto voi siksi muuttua epäsäännölliseksi.

Kuinka jälkiehkäisypilleri vaikuttaa kiertooni?

Tämä vaihtelee yksilöllisesti ja vaikutus riippuu myös siitä, missä kierron vaiheessa olit, kun otit pillerin. Jälkiehkäisypilleri saattaa estää ovulaation ja siksi kiertosi poikkeaa tavallisesta. Daysy ei pysty tällöin vahvistamaan ovulaatiota ja palaamaan hedelmättömiin päiviin. On myös mahdollista, että jälkiehkäisypilleri ei vaikuta ovulaatioon ja että kiertosi jatkuu ennallaan. Jos havaitset vuotoa ennen normaalia kuukautisten alkupäivää, älä kirjaa vuotoa kuukautisiksi daysyssa tai daysyView-sovelluksessa. Saat lisätietoja soittamalla meille.

Vaihdevuoteni alkavat pian. Onko minun enää järkevää aloittaa daysyn käyttöä?

Kyllä, daysy on edelleen luotettava tämän siirtymäkauden aikana. Satunnaiset viiveet ovulaatiossa tai ovulaation puuttuminen saavat daysyn näyttämään keltaisia päiviä. Tämä voi itse asiassa auttaa sinua näkemään, miten kiertosi muuttuu. Myös taloudellisesti daysyn hankinta kannattaa. Koska tuotteemme ovat erittäin kestäviä, voit helposti myydä daysyn jollekulle muulle, kun et enää tarvitse sitä.

Voinko käyttää daysya imettäessäni? Entä jos kiertoni ei ole palautunut?

Suosittelemme, että alat mitata lämpötilasi daysylla mahdollisimman usein noin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Aluksi peruslämpötilasi sahaa tyypillisesti ylös ja alas. Daysy näyttää keltaista, mikä tarkoittaa hedelmällistä tässä vaiheessa. Muutamia päiviä ennen ensimmäistä ovulaatiota lämpötilat laskevat noin kuuden päivän ajaksi ja nousevat sitten äkillisesti, mikä on normaalisti ovulaation merkki. Kaikissa toistaiseksi analysoimissamme kierroissa daysy tunnisti tämän ovulaation oikein ja näytti vihreää 4–5 päivää kestäneiden huomattavasti korkeampien lämpötilojen jälkeen, kuten odotettavissa onkin, jos noudatetaan tiukasti Döringin tai sensiplanin lämpötila-analyysisääntöjä. Suosittelemme, että synnytyksen jälkeen (riippumatta siitä, imetetäänkö vai ei) ehkäisynä käytetään estemenetelmää, kunnes daysy antaa ensimmäiset vihreät päivät. Tästä eteenpäin kierto on useimmiten suhteellisen normaali ja palaa tavalliseen hedelmällisyyden tilan vihreä–punainen–vihreä-vaihteluun. Naiset, joille Billingsin menetelmä on ennestään tuttu, voivat myös käyttää sitä limanerityksen analysointiin mahdollisten hedelmättömien päivien tunnistamiseksi keltaisen kauden aikana. Tämän menetelmän Pearl-indeksi on kuitenkin alhaisempi kuin daysyn, joten emme suosittele sitä, jos raskauden ehkäisy on sinulle tärkeintä.

Miten daysya käytetään?

Kuinka pian voin luottaa hedelmällisyysnäyttöön?

Voit luottaa hedelmällisyysnäyttöön heti ensimmäisestä käyttöpäivästä. Daysy on alussa varovaisempi, mikä tarkoittaa, että se antaa enemmän keltaisia päiviä. Kun daysy alkaa oppia tuntemaan sinut ja kehosi, keltaiset päivät vähenevät. Mitä säännöllisemmin mittaat, sitä parempi – muista siis jatkaa mittauksia.

Mistä lämpötila mitataan?

Kielen alta suu suljettuna.

Milloin voin aloittaa daysyn käytön?

Heti laitteen saatuasi. Jos kuitenkin olet juuri lopettanut hormonaalisen ehkäisyn käytön, suosittelemme, että odotat tyhjennysvuotoa ennen kuin aloitat mittaamisen daysylla. Älä syötä ensimmäistä vuotoa kuukautisina daysyyn. Se ei ole aito kuukautisvuoto, vaan hormonaalinen tyhjennysvuoto. Laite on aina ehdottoman turvallinen.

Voinko mitata lämpötilani useamman kerran päivässä?

Daysy tallentaa vain kunkin päivän ensimmäisen mittaustuloksen. Jos et ole varma, mittasitko jo lämpötilasi tai kuulitko laitteen piippaavan mittauksen jälkeen, toista mittaus ennen kuin nouset ylös. Daysy antaa sinun mitata lämpötilasi uudelleen, mutta jos lämpötila on jo tallennettu, se ei tallenna seuraavaa mittaustulosta.

Miten voin tarkistaa hedelmällisyystilani myöhemmin päivän aikana?

Paina daysyn aktivointipainiketta, niin hedelmällisyystilasi tulee näkyviin.

Olen unohtanut muutaman mittauksen. Mitä teen nyt?

Yhden tai kahden mittauskerran unohtaminen ei ole ongelma. Daysyn ohjelma osaa käyttää yleisiä tietojaan kuukautiskierroista yhdessä aiempien kiertotietojesi kanssa hedelmällisyytesi laskemiseen. Useiden mittausten unohtaminen kierron aikana johtaa kuitenkin suurempaan punaisten tai keltaisten päivien määrään.

Haluan aloittaa daysyn käytön raskauden jälkeen. Mitä minun pitää tehdä?

Suosittelemme ehdottomasti, että nollaat daysyn (poistat tiedot) raskauden jälkeen. Raskaus on saattanut muuttaa kuukautiskiertoasi. Huomaa, että voit käyttää daysya imettäessäsi, mutta se ei voi ennustaa ensimmäistä ovulaatiota ja näyttää siksi keltaisia päiviä, kunnes ovulaatio on taas vahvistettu. Tänä aikana kannattaakin ehdottomasti käyttää ehkäisynä estemenetelmää.

Nukun melko epäsäännöllisesti (vuorotyö, öisin heräileminen, viikonloppuisin pitkään nukkuminen jne.). Voinko silti käyttää daysya?

Kyllä, ja itse asiassa daysy on suunniteltu nimenomaan tämän tyyppisille naisille. Sinun tarvitsee vain mitata lämpötilasi aamulla heti, kun heräät. Daysy tallentaa lämpötilasi vain kerran 24 tunnin aikana, joten et voi vahingossa mitata kahdesti.

Minulla on vauva, mikä tarkoittaa, että joudun usein heräämään keskellä yötä. Voinko silti käyttää daysya?

Kyllä. Perussääntö on, että lämpötila tulisi mitata vähintään neljän tunnin yhtäjaksoisen unen jälkeen. Jos tämä ei joinakin öinä onnistu, se ei haittaa. Daysy on suunniteltu toimimaan automaattisesti puuttuvista mittauksista huolimatta, kunhan mittaamatta jättäminen ei tule tavaksi.

En saanut nukutuksi. Voinko silti luottaa laitteeseen?

Kyllä. Jos mittaustulokseen vaikuttaa huonosti nukuttu yö tai alkoholin runsas nauttiminen (satunnainen mittaamatta jättäminen ei ole ongelma), se ei tarkoita, etteikö hedelmällisyysnäyttö olisi luotettava. Daysy reagoi kiertosi vaiheeseen sopivalla tavalla. Joko mittaustulos tunnistetaan poikkeukselliseksi ja se jätetään huomioimatta, tai laite näyttää keltaista tai punaista kyseiselle päivälle varmuuden vuoksi.

Täytyykö minun tehdä mitään erityistä matkustaessani? Mitä jos siirryn aikavyöhykkeestä toiseen?

Voit käyttää daysya niin pitkillä kuin lyhyilläkin matkoilla. Yleensä ottaen daysylle ei tarvitse tehdä mitään. Laite on aina valmis käyttöön seuraavana aamuna.

Kun matkustat yön yli, jätä lämpötila mittaamatta saapumisaamuna ja mittaa se sitten normaalisti seuraavana päivänä. Varmista, että nukut vähintään neljä tuntia yhtäjaksoisesti saadaksesi luotettavan mittaustuloksen. Toimi samoin kotiin palatessasi.

Voinko jakaa daysyn ystäväni kanssa?

Et. Daysy on henkilökohtainen hedelmällisyystietokoneesi. Jos haluat antaa daysyn ystävällesi, poista siitä ensin kaikki omat tietosi.

Miten saan parhaat mittaustulokset?

1. Paina daysyn aktivointipainiketta heti kun heräät, ennen kuin nouset ylös. Aktivointirenkaan valo syttyy hetkeksi ja edellisen päivän hedelmällisyysnäyttö syttyy myös.
2. Paina painiketta toisen kerran, jolloin aktivointirengas pyörii myötäpäivään. Nyt voit mitata lämpötilasi.
3. Aseta anturi kielen alle ja sulje suu. Mittaus kestää noin minuutin.
4. Laite antaa äänimerkin mittauksen päättymisen merkiksi.
5. Daysy näyttää hedelmällisyystilasi seuraavalle 24 tunnille.

Kuinka kauan lämpötilani tallentaminen kestää?

Lämpötilan mittaaminen, tallentaminen ja analysointi ja lasketun hedelmällisyyden näyttäminen kestää noin yhden minuutin.

Miten daysy sammutetaan?

Daysy sammuu automaattisesti 60 sekunnin käyttämättömänä olon jälkeen.
Mitä minun pitää tehdä, jos mieheni tai lapseni mittaa lämpötilansa daysylla? Voinko poistaa yksittäisiä mittaustuloksia?
Yksittäisiä mittaustuloksia ei voi poistaa. Jos olet mitannut lämpötilasi heti aamulla, muita mittaustuloksia ei tallenneta eikä niitä käytetä hedelmällisyyden laskemiseen.

Pitääkö lämpötila mitata aina samaan aikaan päivästä?

Lämpötila on tärkeätä mitata heti heräämisen jälkeen ennen ylös nousemista, mutta kellonajalla ei ole merkitystä. Mitä säännöllisemmin mittaat, sitä useammin daysy pystyy näyttämään vihreätä valoa.

Voinko harrastaa seksiä ennen mittausta?

Et. Mittaa lämpötilasi heti herättyäsi, ennen kuin teet mitään fyysistä. Jos unohdat, jätä lämpötilasi mittaamatta sinä päivänä. Daysy käyttää tietojaan kierrostasi yhdessä tilastotietojen kanssa hedelmällisyytesi laskemiseen kyseiselle päivälle.

Merkitsin kuukautiset alkaneeksi vahingossa. Miten voin muuttaa tietoa?

Voit poistaa kuukautismerkinnän samalta päivältä painamalla aktivointipainiketta, kunnes violetti valo alkaa taas vilkkua. Jos ilmoitit kuukautiset virheellisesti viimeisten kolmen päivän aikana, voit korjata tiedot daysyView-sovelluksessa. Kuukautistietoja voi muokata vain kolmelta edelliseltä päivältä. Siksi kuukautiset pitäisi ilmoittaa daysylle vain niinä päivinä, jolloin ne ovat käynnissä.

Miten tiedän, milloin olen hedelmällinen?

Paras tapa on aina tarkistaa daysyn näyttö aamuisin lämpötilan mittaamisen jälkeen. Hedelmällisinä päivinä daysyn punainen merkkivalo palaa. DaysyView näyttää myös ennusteen tuleville päiville suunnittelun helpottamiseksi.

Miten saan lisää vihreitä päiviä?

Ensimmäinen askel mahdollisimman runsaiden vihreiden päivien saamiseksi on mitata lämpötilasi joka aamu heti herättyäsi, ennen ylös nousemista. Mitä useammin unohdat mitata lämpötilasi, sitä harvemmin saat vihreitä päiviä.

Laaja ovulaatiovaihtelu tuottaa enemmän punaisia päiviä, joten on tärkeää, että elimistösi saa kaikki tarvittavat vitamiinit ja ravinteet. Ravintolisät, kuten B6-vitamiini ja siveydenpuu (munkinpippuri) auttavat hormonien säätelyä ja siten myös ovulaatiota.

Suuri henkinen stressi tai fyysinen rasitus voivat myös vaikuttaa vihreitä päiviä vähentävästi. Maratonharjoittelu tai liiallinen kuntoilu saattavat viivästyttää tai jopa estää ovulaation, mikä johtaa useampiin punaisiin tai keltaisiin päiviin. Henkisen paineen helpottamiseksi voit yrittää varata muutaman minuutin päivittäin esimerkiksi joogaan, meditointiin tai vaikka vain kirjan lukemiseen – mikä sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Miten syötän kuukautismerkinnän?

Kun olet mitannut lämpötilasi ja daysy on vielä aktiivinen, paina aktivointipainiketta pitkään, kunnes violetti valo jää palamaan ja kuulet äänimerkin.

Voinko asettaa daysyyn herätyksen?

Et voi asettaa herätystä daysyyn. Voit kuitenkin asettaa herätyksen iPhoneesi tai Android-laitteeseen daysyView-sovelluksella.

Milloin voin mitata lämpötilani ensimmäisen kerran?

Voit aloittaa heti. Sinun ei tarvitse odottaa ensimmäisiä kuukautisia. Jos kuitenkin olet käyttänyt hormonaalista ehkäisyä, se on lopetettava ennen mittausten aloittamista ja sinun on odotettava ensimmäisiä varsinaisia kuukautisia. Pillerien lopettamisen jälkeen tuleva tyhjennysvuoto ei ole varsinainen kuukautisvuoto, vaan vasta seuraava sen jälkeen saamasi vuoto lasketaan aidoiksi kuukautisiksi.

Yleisiä kysymyksiä daysysta

Miten daysy toimii?

Daysy toimii seuraamalla päivittäistä peruslämpötilaasi ja kuukautisiasi. Parin helpon toimen jälkeen daysy pystyy laskemaan päivittäisen hedelmällisyytesi, jonka perusteella voit joko suunnitella tai ehkäistä raskautta.
1. Mittaa lämpötilasi heti herättyäsi, ennen ylös nousemista.
2. Pidä aktivointipainiketta painettuna vahvistaaksesi kuukautiset niinä päivinä, joina sinulla on kuukautiset.
3. Daysy näyttää hedelmällisyystilasi seuraavalle 24 tunnille.
4. Voit synkronoida daysyn daysyView-sovelluksen kanssa ja tarkastella yksityiskohtaisia tietoja kierrostasi.

Lopetin juuri ehkäisypillereiden käytön. Milloin voin aloittaa daysyn käytön?

Odota, kunnes olet saanut ensimmäiset varsinaiset kuukautisesi ennen kuin aloitat lämpötilamittaukset daysylla. Älä syötä ensimmäistä vuotoa kuukautisina daysyyn. Se ei ole aito kuukautisvuoto, vaan hormonaalinen tyhjennysvuoto.

Miksi menetelmä perustuu pelkästään lämpötilan mittaamiseen?

Tutkimuksissa on verrattu pelkästään lämpötilaa seuraavia käyttäjiä toisiin käyttäjiin, jotka käyttivät apuna myös muita tietoja, kuten limaneritystä ja kipuja kuukautisten välillä. Lisätiedoista ei kuitenkaan havaittu olevan mitään erityistä hyötyä. Näiden muiden menetelmien todettiin joskus tuottavan enemmän epävarmuutta ja joissakin tapauksissa ne jopa vähensivät ehkäisyvarmuutta. Näissä tutkimuksissa ei myöskään havaittu eroa luonnollisten perhesuunnittelumenetelmien kokeneiden käyttäjien ja niitä ennestään tuntemattomien välillä. Siksi laitteen kehittäjät eivät katsoneet tarpeelliseksi lisätä muita toimintoja. Itse asiassa tuotteen ainutlaatuista 99,3 %:n luotettavuutta on vaikea ylittää.

Toimitetaanko daysyn mukana kaikki tarvitsemani?

Kyllä. Voit aloittaa daysyn käytön heti pakkauksen avattuasi. Ainoa tehtävä toimi on toimitukseen sisältyvän pariston asettaminen laitteeseen.

Milloin voin luottaa hedelmättömyysilmaisimeen?

Heti ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen.

Onko hedelmällisyysnäyttö luotettava myös, jos syön lääkkeitä?

Tämä riippuu siitä, onko kyse satunnaisesta särkylääkkeestä – mikä ei ole ongelma – vai pidemmästä lääkekuurista. Jos kyseessä on lääkekuuri, kysy lääkäriltäsi tai apteekistasi, vaikuttaako lääke ruumiinlämpöösi. Jos vaikuttaa, lopeta lämpötilan mittaaminen lääkekuurin ajaksi. Muussa tapauksessa voit jatkaa mittauksia normaalisti.

Kuinka usein lämpötila täytyy mitata?

Mahdollisimman usein!

Tietoarkistojemme perusteella mittausten tiheyden ja vihreiden päivien määrän välillä on selvä yhteys. Yksinkertaisesti sanottuna: mitä useammin mittaat, sitä parempi.

”Hyväksi” käyttäjäksi voidaan määritellä käyttäjä, joka unohtaa alle 10 % mittauskerroista. Tämä vastaa noin 2–3 päivää 28 päivän kierron aikana.

Miten saan asiantuntijan mielipiteen kiertotiedoistani?

Voit painaa Answers-kohdassa Ask an expert -painiketta. Tämä tarjoaa suoran yhteyden tukitiimiimme. Jotta tiimimme pystyisi arvioimaan hedelmällisyystietojasi ja vastaamaan kysymyksiisi, sinun täytyy antaa meille asetusvalikossa lupa tarkastella tietojasi. Kun olet tehnyt tämän, hedelmällisyystietosi ladataan automaattisesti ja voit yksinkertaisesti kirjoittaa sähköpostiviestin, jossa esität kysymyksesi.

Vähentääkö sairaus hedelmällisyystietokoneen luotettavuutta?

Ei. Jos lämpötilasi nousee sairauden vuoksi, daysy ohittaa kyseisen päivän lämpötilamittauksen. Daysy ei huomioi tätä virheellistä lukemaa laskelmissaan.

Mitä tapahtuu, jos jätän muutaman mittauskerran väliin?

Ei juuri mitään. Laitteeseen tallentuneiden tietojen perusteella daysy osaa laskea luotettavasti puuttuvista mittaustuloksista huolimatta. Suosittelemme toki, että mittaat lämpötilasi säännöllisesti mahdollisimman tarkan hedelmällisyystiedon laskemiseksi, mutta muutaman mittauskerran väliin jättäminen ei alenna tuotteen luotettavuutta. Vaikka joutuisitkin sairauden takia jättämään lämpötilan joinakin päivinä mittaamatta, daysy palautuu kyllä nopeasti normaalitilaan.

Onko daysy yhtä luotettava kuin e-pillerit?

Daysyn Pearl-indeksi on 0,7, mikä tarkoittaa, että se on vihreinä päivinä yhtä turvallinen kuin pillerit. Daysyn käyttämän hedelmällisyysalgoritmin turvallisuus on vahvistettu useissa riippumattomissa tutkimuksissa. Mutta mikä tärkeintä: Pearl-indeksi ei ole mikään hypoteettinen oletus, vaan lukuisien valmistajasta riippumattomien tutkimusten tulos. Laajin näistä tutkimuksista toteutettiin Düsseldorfin yliopiston sairaalassa yli 650 koehenkilöllä.

Onko daysy sertifioitu?

Kyllä, daysylla on CE-sertifikaatti ja se on rekisteröity luokan I lääkinnällisenä laitteena. FDA:n luokituksen mukaan daysy on luokan I tarkastuksesta vapautettu laite.

Voiko daysya käyttää vain iPhonen tai Android puhelimen kanssa?

Daysya voi käyttää myös ilman puhelinta.

Mikä Pearl-indeksi on?

Pearl-indeksi ilmaisee, kuinka luotettava tietty ehkäisymenetelmä on. Jos sata naista käyttää ehkäisymenetelmää X yhden vuoden ajan ja yksi heistä tulee raskaaksi menetelmän oikeasta käytöstä huolimatta, menetelmän X Pearl-indeksi on 1. Huomaa, että Pearl-indeksi määritetään erikseen menetelmälle ja sen käytölle. Menetelmää koskeva Pearl-indeksi ilmaisee, kuinka luotettava tietty menetelmä on, kun sitä käytetään oikein. Käyttöä koskeva Pearl-indeksi sen sijaan ilmaisee ohjeiden noudattamatta jättämisestä johtuneiden ei-toivottujen raskauksien määrän. Daysyn kohdalla käytön Pearl-indeksiin vaikuttaisivat raskaudet, jotka saavat alkunsa yhdynnästä sellaisena päivänä, jona laite näytti punaista. Tämän vuoksi samalle menetelmälle on erilaisia Pearl-indeksiarvoja. Daysyn menetelmää koskeva Pearl-indeksi on erinomainen: jos laitteen näyttöä noudatetaan asianmukaisesti, daysyn Pearl-indeksi on 0,7. Tämä arvo on samaa luokkaa kuin hormonaalisten ehkäisymenetelmien.

Kuinka kauan laitteen toimitus kestää?

Yleensä daysy saapuu 2–3 päivässä.

Kuinka turvallinen daysy on?

Daysyn Pearl-indeksi on 0,7, mikä tarkoittaa, että se on vihreinä päivinä yhtä turvallinen kuin pillerit. Daysyn käyttämän hedelmällisyysalgoritmin turvallisuus on vahvistettu useissa riippumattomissa tutkimuksissa. Mutta mikä tärkeintä: Pearl-indeksi ei ole mikään hypoteettinen oletus, vaan lukuisien valmistajasta riippumattomien tutkimusten tulos. Laajin näistä tutkimuksista toteutettiin Düsseldorfin yliopiston sairaalassa yli 650 koehenkilöllä.

Kuinka pitkä daysyn takuuaika on?

Daysylla on kahden vuoden valmistajan antama takuu.

Harrastan rankkaa urheilua. Täytyykö minun toimia millään erityisellä tavalla?

Rankka urheilu saattaa vaikuttaa kiertoon ja estää ovulaation. Luonnollinen ehkäisy ei kuitenkaan estä lihasten kehittymistä, kuten esimerkiksi pilleri tekee. Voimme analysoida muutaman kuukauden ajalta mittaamasi kierrot, jotta näet, vaikuttaako urheilu kiertoosi.

Suojaako daysy sukupuolitaudeilta?

Daysy ei tarjoa suojaa sukupuolitaudeilta. Käytä aina kondomia.

En aio enää käyttää daysya. Mitä minun pitää tehdä?

Jos et aio käyttää daysya pitkään aikaan, puhdista se, poista sen paristo ja säilytä sitä kuivassa paikassa. Tietosi eivät katoa.

Miten hedelmällisyys voidaan laskea pelkän peruslämpötilan perusteella?

Daysyn toiminta perustuu perusruumiinlämmön mittaamiseen, tallentamiseen ja analysointiin. Peruslämpö on kehosi lämpötila, kun olet levossa. Useimpia tieteellisiä tarkoituksia varten välittömästi heräämisen jälkeinen ruumiinlämpö katsotaan peruslämpötilaksi.

Hedelmällisyyskiertoon vaikuttaa ensisijaisesti kaksi hormonia, estrogeeni ja progesteroni. Estrogeenia on elimistössä eniten kierron ovulaatiota edeltävänä aikana (munarakkulavaiheessa), eli kuukautisten alusta aina ovulaatiohetkeen saakka. Luteaalivaiheessa heti ovulaation jälkeen progesteronin tuotanto kasvaa ja pysyy korkeana aina seuraavien kuukautisten alkuun saakka. Progesteroni aiheuttaa noin 0,2 Celsius-asteen muutoksen peruslämpötilassa. Daysy käyttää kehittynyttä algoritmia muutoksen havaitsemiseen keskilämpötila-arvoissa ovulaatiota edeltävänä ja sen jälkeisenä aikana. Kun daysy havaitsee muutoksen, se tietää, että ovulaatio on tapahtunut ja että et enää ole hedelmällinen.

Aluksi daysy määrittää hedelmällisyysaikasi tilastotietojen perusteella. Tilastojen mukaan ovulaatio saattaa tapahtua jo 11. kiertopäivänä, joten daysy alkaa näyttää punaista 6. tai 7. päivänä kuukautistesi pituudesta riippuen. Punaiset päivät jatkuvat, kunnes daysy pystyy vahvistamaan ovulaation. Alussa daysy on erittäin varovainen ja saattaa kulua 5–6 päivää, ennen kuin daysy on varma, että lämpötilan muutos todella johtuu ovulaatiosta eikä jostakin muusta tekijästä. Muutaman ensimmäisen kierron kuluessa daysy oppii oman ainutlaatuisen rytmisi ja alkaa vähitellen vähentää punaisia päiviä. Daysy pystyy aikaa myöten määrittämään ovulaation tarkemman ajankohdan ja rajoittamaan hedelmällisyyskauden (punaiset päivät) alkamaan 5 päivää ennen aikaisinta ovulaatiotasi. Hedelmällinen kausi jatkuu, kunnes laite vahvistaa ovulaation tapahtuneen.

Kuinka kauan daysylta kestää oppia kiertoni luotettavasti?

Sanomme yleensä, että daysylla on 3–4 kierron oppimisvaihe. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että saisit tänä aikana yhtään vihreätä (hedelmätöntä) päivää. Daysy aloittaa hyvin varovaisesti ja perustaa arvionsa hedelmällisestä ajastasi ensisijaisesti tilastotietoon. Tilastollisesti ovulaatio voi tapahtua jo kierron 11. päivänä, minkä vuoksi daysy aloittaa punaiset (hedelmälliset) päivät 6. tai 7. kiertopäivänä kuukautistesi pituudesta riippuen. Se näyttää tästä eteenpäin punaista, kunnes ovulaatio on vahvistunut. Tässä vaiheessa ilmaisin muuttuu vihreäksi, mikä tarkoittaa, että raskauden riskiä ei ole. Seuraavien kiertojen kuluessa daysy alkaa painottaa omia kiertotietojasi enemmän tilastotietojen sijaan, ja rajaa vähitellen punaisten päivien määrää, kunnes se pystyy määrittämään henkilökohtaisen hedelmällisen jaksosi.

Mitä ehkäisyä voin käyttää hedelmällisen jaksoni aikana?

Voit käyttää mitä tahansa ei-hormonaalista menetelmää. Esimerkkejä:
Ceylor-kondomit
Caya-pessaari
Today-ehkäisysieni

Kenen kehittämä daysy on?

Daysyn kehitti Natalie Rechberg, sveitsiläisen Valley Electronics AG:n toimitusjohtaja ja tunnetun Lady-Comp-hedelmällisyystietokoneen kehittäneen tri Hubertus Rechbergin tytär. Daysy perustuu samaan tekniikkaan ja algoritmeihin kuin Lady-Comp, ja persoonallisen vivahteen siihen lisää daysyView-sovellus. Lady-Comp-hedelmällisyystietokoneista saatu käytännön käyttökokemus ja niiden todistettava menestys todellisessa käytössä tukevat myös daysya. Laitteen elektroniset hedelmällisyystietoa sisältävät ”aivot” ja muut osat ovat eri puolilla maailmaa sijaitsevien johtavien toimittajien valmistamia. Daysy on EN ISO 13485:2012 -standardin mukaan sertifioitu lääkinnällinen laite.

Milloin voin luottaa daysyyn?

Heti ensimmäisestä käyttöpäivästä!

Missä iässä voin aloittaa daysyn käytön?

Yleisesti ottaen voit käyttää daysya heti, kun olet sukukypsässä iässä. Daysy ei tarjoa suojaa sukupuolitauteja vastaan – käytä siis kondomia. Daysyn käytön on oltava säännöllistä, jotta se olisi tehokas.

Voinko käyttää daysya, jos tupakoin tai käytän alkoholia?

Tupakoinnin ei pitäisi vaikuttaa kiertoon tai daysyyn. Runsas alkoholin käyttö sen sijaan vaikuttaa! Jätä seuraava lämpötilamittaus väliin, kun olet viettänyt illan juhlien.

Daysyn käyttö imetyksen aikana

Odota ensimmäisiä kuukautisia ennen kuin aloitat daysyn käytön.

Miten daysy puhuu sinulle

Daysy päästää ääniä. Mitä ne tarkoittavat?

Piip piip: Daysy on tyytyväinen tulokseen, mittaus onnistui. Piip. Kuukautismerkinnän syöttäminen onnistui. Brrrrrrp (suriseva ääni): Daysy ei ole tyytyväinen. Mittaus tai toimintatesti epäonnistui.

Miksi saan näin paljon keltaisia päiviä?

Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana näet paljon keltaista, koska daysyn täytyy oppia yksilöllinen hedelmällisyysrytmisi. Daysyn näyttämien keltaisten päivien määrään voivat myös vaikuttaa seuraavat kaksi tekijää: miten mittaat lämpötilan ja miten kiertosi vaihtelee. Jos arvelet, että mittaustuloksissasi on häiriöitä, katso usein kysytyistä kysymyksistä lisätietoja mittaushäiriöistä. Keltaisten päivien suuri määrä voi johtua myös muutoksista kierrossasi. Kiertoosi voivat vaikuttaa monet tekijät elämässäsi, kuten:

• tavallista suurempi stressitaso (kokeet, häät, muutto, työ, jne.)
• ruokavalion muutokset (uuden ruokavalion aloittaminen, paastoaminen, uudet ruoat uudessa maassa, jne.)
• liikuntatottumusten muutokset (maratonharjoittelu, jne.)
• univaje (nuku vähintään 4 tuntia)
• matkustaminen.

Kuulin surisevan äänen. Mitä se tarkoittaa?

Daysy ei onnistunut mittaamaan lämpötilaasi. Yritä uudelleen.

Kuulin kaksi piippausta. Mitä se tarkoittaa?

Daysy onnistui mittaamaan lämpötilasi.

Aktivointirenkaaseen ei syty valoa. Mikä on vikana?

Paristo on lopussa tai se ei ole kunnolla paikallaan, ja se täytyy vaihtaa. Katsoessasi paristotilaa, oikealla olevan liittimen pitäisi olla pariston alla ja koskettaa sen negatiivista puolta, ja vasemmalla olevan liittimen pitäisi kaartua ylös ja koskettaa pariston sivua (positiivinen napa). Jos pariston asennon säätäminen tai pariston vaihtaminen ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Aktivointirengas vilkkuu sinisenä. Mitä se tarkoittaa?

Jos sininen aktivointirengas vilkkuu toistuvasti, daysyn paristo täytyy vaihtaa.

Kaikki valot vilkkuvat vuorotellen. Mitä se tarkoittaa?

Daysy suorittaa toimintotestiä. Se kestää 60 sekuntia ja daysy toimii normaalisti sen jälkeen.

Violetti valo palaa. Mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että kuukautiset on vahvistettu. Olet syöttänyt laitteeseen kuukautismerkinnän.

Mitä keltainen valo tarkoittaa?

Keltainen merkkivalo ilmaisee, että daysy tarvitsee enemmän tietoa sinusta. Se voi tarkoittaa myös, että kiertosi vaihtelee. Jos haluat ehkäistä raskauden, suhtaudu keltaiseen valoon samoin kuin punaiseenkin ja käytä ehkäisyyn estemenetelmää sen palaessa.

Mitä punainen valo tarkoittaa?

Punainen merkkivalo ilmaisee, että olet hedelmällisessä vaiheessa. Tänä aikana voit yrittää tulla raskaaksi. Jos et halua tulla raskaaksi, käytä muita ehkäisykeinoja, kuten:
Ceylor-kondomit
Caya-pessaari
Today-ehkäisysieni

Mitä vihreä valo tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että et ole hedelmällisessä vaiheessa ja että voit nauttia seksielämästäsi ilman muuta ehkäisyä. Huomaa kuitenkin, että daysy ei suojaa sinua sukupuolitaudeilta.

Mitä vilkkuva punainen valo tarkoittaa?

Vilkkuva punainen valo kuluvan kierron aikana on ovulaatioennuste. Yleensä mitä pidempään käytät laitetta, sitä todennäköisemmin ennustettu ovulaatiopäivä osuu todellisen ovulaatiopäivän kohdalle.

Punainen, keltainen ja vihreä palavat. Mitä se tarkoittaa?

Vahvistettu raskaus.

Punainen, keltainen ja vihreä vilkkuvat. Mitä se tarkoittaa?

Mahdollinen raskaus.

Violetti valo vilkkuu. Mitä se tarkoittaa?

Violetti merkkivalo vilkkuu, kun daysy odottaa, että vahvistat kuukautiset. Jos kuukautisesi ovat alkaneet, paina aktivointipainiketta pitkään, kunnes violetti valo jää palamaan. Jos kuukautisesi eivät ole alkaneet, älä paina mitään. Violetti valo jatkaa vilkkumista.